نمایش نتایج: از شماره 1 تا 2 از مجموع 2
Like Tree4نفر پسندیدند
  • 2 ارسال توسط NIIT
  • 2 ارسال توسط anahita

موضوع: خنك كاري كامپيوتر با مايعات

  1. #1
    مدیر بازنشسته
    تاریخ عضویت
    2011 June
    محل سکونت
    گرگان
    ارسال ها
    1,170
    تشکر
    62
    تشکر شده 1,587 بار در 809 پست
    نوشته های وبلاگ
    49


    آيا اين پست براي شما سودمند بود؟ بله | خیر

    خنك كاري كامپيوتر با مايعات

    احتمالاً براي شما بسيار پيش آمده است وقتي با كامپيوتر كار مي كنيد احساس كنيد جز سر و صداي زياد فن صداي ديگر نمي شنويد و اگر يك كارت گرافيك قدرتمند داشته باشيد احتمالاً صداي فن آن هم به ديگر فن ها اضافه مي شود.

    در اغلب كامپيوترها اين فن ها به خوبي از عهده وظيفه خود كه همان خنك كاري چيپ هاست به خوبي برمي آيند اما براي افرادي كه مي خواهند از بهترين سخت افزار و آخرين تكنولوژي استفاده كنند و در عين حال بار پروسسي زيادي روي كامپيوتر خود مي اندازند ممكن است فن به تنهايي قادر به تهويه گرماي توليد شده نباشد. در اين حالت خنك كاري با مايعات يا آب راه حل مسئله است اين عمل ممكن است كمي غير منطقي به نظر برسد (آب آن هم در درون كامپيوتر!) اما اين حقيقتي است كه براي خنك كاري، آب به مراتب بهتر از هوا عمل مي كند.
    سيستم خنك كاري با آب در كامپيوتر بسيار شبيه سيستم خنك كاري اتومبيل است. با اين تفاوت كه به جاي موتور اتومبيل، پروسسور كامپيوتر با آب خنك مي شود. همه اين سيستم ها براساس يك اصل ساده ترموديناميك كار مي كنند كه مي گويد: «گرما از جسم گرمتر به جسم سردتر كه در مجاورت آن قرار دارد منتقل مي شود. تا زمانيكه آن دو جسم هم دما شوند.»
    مي دانيم كه پروسسور كامپيوتر به شكل يك چيپ ست است اين چيپ شامل تعداد بسيار زيادي ترانزيستور است كه هر كدام مانند يك سوئيچ صفر و يك (قطع و وصل جريان) عمل مي كنند وقتي پروسسور در حال كار است اين ترانزيستورها با سرعت بالا در حال صفر و يك شدن هستند و اين يعني عبور جريان بالا از پروسسور و در نتيجه ايجاد مقدار قابل توجه گرما.
    در بيشتر كامپيوترها اين گرما با استفاده از يك قطعه آلومينيومي كه سطح تماس بالايي دارد به نام heat sink و يك فن اين گرما را دفع مي كنند تا از سوختن پروسسور شما جلوگيري كنند. يعني براساس همان اصل ترموديناميكي چيپ هيت سينك را گرم مي كند. و هيت سينك هوا را گرم مي كند و فن هواي گرم از آن منطقه خارج و هواي سرد را جايگزين مي كند.

    در بيشتر مواقع اين سيستم به خوبي كار مي كند اما بعضي مواقع اين قطعات الكترونيكي گرماي بيشتري از توان سيستم تهويه هوا توليد مي كنند. و نيز گاهي بعضي از چيپ overclock مي شوند يعني به گونه اي تنظيم مي شوند كه از سرعت حالت كار عادي خود سريعتر كار كنند و بنابراين گرماي بيشتري توليد مي كنند.
    و در ست همينجاست كه سيستم خنك كاري با آب وارد كار مي شود. آب هدايت گرمايي بيشتري از هوا دارد. و مي تواند گرما را سريعتر از هوا منتقل كند. همچنين آب ظرفيت گرمايي ويژه بالاتري دارد. و قبل از اينكه شروع به گرم شدن كند مي تواند گرماي بيشتري جذب كند.
    بنابراين دو دليل مي توان براي ضرورت استفاده از سيستم خنك كاري با آب آورد:
    1ــ قطعات الكترونيكي گرمايي بيشتر از آنچه هواي اطراف مي تواند جذب كند توليد كنند.
    2ــ فن بايد به اندازه كافي بزرگ و قوي باشد تا گرماي اضافي را دور كند بنابراين برق بيشتري مصرف مي كند. و گرد و غبار بيشتري وارد كامپيوتر مي شود. و همين طور سر و صداي زياد توليد مي كند.

    موضوعات مشابه:
    Hossein و anahita این را میپسندند
    آرامش محصول تفکر نیست! آرامش هنر نیندیشیدن به انبوه مسائلیست که ارزش فکر کردن ندارد...

  2. #2
    مدیر بازنشسته
    تاریخ عضویت
    2011 October
    محل سکونت
    بابل
    ارسال ها
    10
    تشکر
    33
    تشکر شده 28 بار در 9 پست


    آيا اين پست براي شما سودمند بود؟ بله | خیر
    یه چیزایی در مورد آورکلاک:

    اگر بطور عمومی در ولتاژ قطعات و دمای قطعات و بطور اختصاصی برای هر قطعه ، بعضی از ویژگی های خاص آن را تغییر دهیم ، پردازش و توان کاری آن قطعه ، به تناسب تغییرات اعمال شده ، تغییر می کند .

    پس از آزمایشات متعددی که صورت می دهیم با قطعه های متفاوت ؛ به این نتیجه می رسیم که تنها آورکلاک سه قطعه می تواند تاثیر بسزایی بر عملکرد سیستم داشته باشد :
    1 - Main Board
    2 - CPU
    3 - VGA

    آورکلاک مادربرد نیاز به برنامه ای داره که دو مورد رو در کنترل کاربر قرار بده :
    1 - تنظیم برق خروجی از پاور که همون ورودب به کیس هست .
    2 - تنظیم برق تک تک قطعات .
    هر شرکت تولید کننده مادربرد ، برنامه خاص مادربرد تولیدی خودش رو داره و ارائه داده که در اینترنت اگر سرچ کنید هست .
    اونهایی رو که من خبر دارم مادربردهای :
    1 - Asus
    2 - Abit
    3 - Gigabyte
    هست که هرکدوم برنامه خودش رو داره .
    اگه بخوام این سه مادر برد رو از نظر جواب دهی به آورکلاک های حرفه ای درجه بندی کنم به ترتیب می تونم بگم :
    Giga Byte
    Abit
    Asus
    دلایلش رو هم می گم:
    Gigabyte توان آورکلاک های خیلی بالا رو داره و در مسابقات جهانی معمولا ازش استفاده می شه .
    پروژه ی 7 Gig رو که توسط شرکت AMD اجرا شد با گیگابایت انجام دادن .
    ابیت از نظر کشش سطح بالا به پای گیگابایت نمی رسه اما یه ویژگی خیلی خاص داره . امکان تقسیم ولتاژ بین قطعات در حد میلی ولت و این برای آزمایشات دقیق فوقالعادست .
    ایسوز هم که بصورت عمومی و بیشتر برای مبتدی هاست . ضمن اینکه تمام مدل هاش هم امکان آورکلاک نداره .

    در کل باید مادربردی انتخاب بشه که هم خوب ساپرت کنه فرآیند آورکلاک رو و هم دقت مناسبی برای تنظیم جریان برق داشته .

    ایسوز نسل جدیدی از مادر برد رو ارائه کرده که کشش فوق العاده بالایی برای OC ( آورکلاک ) و به همین ترتیب هم برای Game داره .

    برآوردی که ما از قیمت این مادربرد ها کردیم ، چیزی در پایه ی 400000 تومان هست .

    این مادربرد ها مبتنی بر چیپ ست های Intel® H57 و H55 هستند .
    همچنین قادرند تا پردازشگرهای اینتل از نوع Core™ i7, Core™ i5, Core™ i3 و Pentium® را با سه مدل ATX و چهار مدل mATX پشتیبانی کنند و بدین ترتیب بهترین پلتفرم LGA1156 را فراهم آورند.

    این سری جدید از مادربردهای ایسوز با برخورداری از تکنولوژی منحصربه فردی برای افزایش توان پردازشگر گرافیکی تا میزان 50 درصد، قادرند تا تصاویری با کیفیت HD را درهنگام نمایش فیلم‌های سینمایی و یا بازی‌های کامپیوتری برای کاربران به ارمغان آورند.

    همچنین استفاده از طراحی Xtreme در مادربردهای سری P7H57D/P7H55 موجب شده است تا حداکثر میزان بهره‌وری در مصرف انرژی نیز برای کاربران فراهم آید. با توجه به امکان پشتیبانی از جدیدترین تکنولوژی پهنای باند توسط این سری جدید از مادربردهای ایسوز، کاربران قادر خواهند بود تا انتقال دیتا و اطلاعات را به شکل فوق‌العاده سریع تجربه کنند.

    چیپ PCIe X4 به کار رفته در این سری مادربورد قادراست تا ضمن فراهم آوردن امکان پشتیبانی از SATA 6G و USB 3.0، سرعت انتقال دیتا را تا میزان 10 برابر استانداردهای کنونی مربوط به USB 2.0 افزایش دهد. این میزان رشد در سرعت تبادل اطلاعات موجب می‌شود تا کاربران بتوانند به عنوان نمونه یک فیلم 25 گیگابایتی از نوع HD را درمدت زمان تنها 70 ثانیه منتقل نمایند و یا یک آهنگ 4 مگا بایتی را در مدت زمانی کمتر از 0.01 ذخیره نمایند.

    دسته ای از مادربرد های Foxconn نیز توصیه شده اند ( من اطلاعی در موردشون ندارم ) اما در مقابل به تمامی دوستان توصیه می کنم که به هیچ عنوان از مادربرد های M2N-X و M2N-X Plus شرکت Asus استفاده نکنید .

    این دو سری مادر برد در توانایی ساپورت گرافیک خیلی ضعیف هستند و در ضمن قابل OC نمی باشند ، حتی اگر Bios اون رو Update کنید .

    در بحث CPU ها ، بین اینکه Intel بهتر هست یا AMD ، هنوز جواب قطعی نداریم .
    اما اون چیزی که واضح هست اینه که الان به مدت سه سال ، تیم AMD قهرمان مسابقات Overclocking جهانی شده و Intel بهش نرسیده .

    من بر اساس اطلاعات و یه سری آزمایش عملی به یه نتیجه خاص رسیدم .
    همونطوری که در مادربرد ها ، Abit در سطوح مقدماتی تا حرفه ای رو خوب ساپورت می کنه اما برای فوق حرفه ای ، Gigabyte رو توصیه کردم ، در مورد CPU هم می تونم بگم Intel از سطوح مقدماتی تا حرفه ای رو خوب جواب میده اما برای سطوح فوق حرفه ای از AMD بهتر میشه به نتیجه رسید .

    البته این نتیجه گیری مبتنی بر تولیداتی هست که تا کنون از این دو شرکت دیدیم و معلوم نیست در آینده چی پیش بیاد !

    قبل از آور کلاک CPU ، نکاتی رو عرض کنم :
    1 - بهترین کارایی CPU های در دمای پایین هست . یعنی هر چه خنک تر باشند ، پردارش و کشش بیشتری دارند
    2 - CPU ها دارای یک دمای قرمز هستند که بنا به تکنولوژی استفاده شده در اونها ، این دما برای CPU های گوناگون ، متفاوت است .
    اما دمای قرمز چیه ؟
    دمایی که اگر CPU از اون گرمتر بشه ، اتوماتیک Restart و یا Shutdown میشه .

    حالا با استفاده از دو گزینه ی بالا ، CPU OC رو خیلی کوتاه میشه شرح داد :
    هرگاه بتونیم دمای CPU رو در حدی پایین نگه داریم که به ازای پردازش بیشتر هسته ، دما بالا نره ، به دلیل اینکه از حد پردازشی اصلی CPU که کارخانه سازنده تعیین کرده ، بالاتر می ریم ، CPU رو آور کلاک کردیم .
    و ...

    منبع:
    All About OverClocking : همه چیز در مورد آورکلاک

    یه سری مسابقات آورکلاک هست که تو ایران هم برگزار میشه! بین المللیش هم هست که یه بار ایران هم برنده شد:
    ایران با اقتدار قهرمان رقابت های بین المللی اورکلاکینگ شد...


    برای این که بسیاری از کاربران و علاقه‌مند به اورکلاک بتونند این مسابقه رو به صورت زنده ببیند سایتی به عنوان www.ipoc.ir هم راه‌اندازی شد که امکان تماشای مسابقه رو به صورت زنده برای دیگر عزیزان فراهم می‌کرد (البته با درنظر گرفتن تاخیر سرعت اینترنت!)
    برای اطلاعات بیشتر در مورد این مسابقه و مشاهده عکس های به سایت Lion Computer، شهر سخت افزار و Hotoverclok مراجعه کنید.

    من شنیدم یه بنده خدایی با لاک ناخن هم تونست آورکلاک کنه!!!!


    Shojaee و Ali 7171 این را میپسندند

 

 

کاربران برچسب خورده در این موضوع

علاقه مندی ها (Bookmarks)

علاقه مندی ها (Bookmarks)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Persian Language By Ustmb.ir
این انجمن کاملا مستقل بوده و هیچ ارتباطی با دانشگاه علوم و فنون مازندران و مسئولان آن ندارد..این انجمن و تمامی محتوای تولید شده در آن توسط دانشجویان فعلی و فارغ التحصیل ادوار گذشته این دانشگاه برای استفاده دانشجویان جدید این دانشگاه و جامعه دانشگاهی کشور فراهم شده است.لطفا برای اطلاعات بیشتر در رابطه با ماهیت انجمن با مدیریت انجمن ارتباط برقرار کنید
ساعت 05:25 AM بر حسب GMT +4 می باشد.